Fries kampioen clubs

Zaterdag 31 augustus hebben 15 vissers van de Hengelsportverenigingen Ons Genoegen (Makkum) en De Deindende Dobber zijn Fries Kampioen clubs geworden.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Sportvisserij Fryslan en elke club of combinatie van clubs uit Friesland kan aan deze wedstrijd mee doen. Ons Genoegen en De Deinende Dobber hadden zoals elk jaar hun krachten gebundeld onder de naam NW Friesland.

 

Van 10.00 - 15.00 uur werd er gevist aan de Workumertrekvaart tussen Tjerwerk en Parrega. Door de harde wind hadden de vaste stok vissers het erg lastig om de hengel in bedwang te houden. Op veel plekken kregen de feeder vissers de vis ook niet goed op de stek waardoor het een lastige visdag werd. Uiteindelijk wist het combiteam NW Friesland alle drie de vakken te winnen waardoor de Friese titel voor het grijpen lag.

 

De prijsuitreiking vondt plaats bij recreatieboerderij Slachtehiem waar Klaas Bakker alles tot in de puntjes had geregeld en de vissers aan konden schuiven bij een overheerlijk chinees buffet. Bedankt!

 

Met 3 keer een 1e plaats, een 2e plaats en een 4e plaats is het combiteam NW Friesland Fries Kampioen geworden. Aanvoerder Frans Temme heeft de beker in ontvangst genomen. Met het winnen van de Friese titel heeft het combiteam zich automatisch geplaatst voor het NK. Dit vindt plaats op 19 oktober in Noord Holland.

Nieuwsoverzicht