Verslag cursus Vissen met de vaste hengel

Hengelsport vereniging HSV de Deinende Dobber heeft op 4, 11 en 18 juli de cursus vissen met de vaste hengel georganiseerd voor basisschool kinderen uit de groepen 6 t/m 8. We mochten de kantine van de ijsbaan te Berlikum gebruiken. Oo deze plek hebben we alles bij de hand en daar zijn we erg blij mee.

De donderdagmiddagen 4 en 11 juli stonden in het teken van alles leren m.b.t. het witvissen. De 9 deelnemers waren zeer leergierig en zodoende werd er menig visje gevangen en zelfs brasems in de categorie kanjers.

 

Donderdag 18 juli hebben we de cursus afgesloten met een middag forelvissen bij Forel For All te St. Anna Parochie. Er waren 3 prijzen en daar gingen de deelnemertjes wel voor. De forellen hadden die middag niet erg veel eetlust toch wisten Thieme Veenstra met een forel van 40 cm (1e) en Thyme de Haan met een forel van 34 cm (2e) ze te vangen. De 3e prijs ging in de verloting naar Jarno Krol.

 

We kijken terug op een zeer geslaagde cursus en hopen natuurlijk dat onze deelnemers blijven vissen. Een woord van dank aan het bestuur van de ijsbaan te Berlikum en aan Klaas Leistra van Forel For All.

Nieuwsoverzicht