Verslag Om e Toer wedstrijd

Zaterdag 21 september stond om half twaalf de koffie klaar in Café Het wapen van Baarderadeel in Jorwerd. Het café sponsort dit jaarlijkse evenement. Waarvoor onze dank. Er waren 7 deelnemers. Het weer kon niet beter.

In Mantgum, was naast het wedstrijdparcours, het matinee gaande van het plaatselijke dorpsfeest. Bij vissen denk je doorgaans aan het geluid van overvliegende ganzen en kwetterende rietzangers. Het was nu even wennen aan het overheersende geluid van meezingers van de band  “Sipke de Boer”. Het feestthema was Glitter en Glamour. In plaats van vogeltjes zagen we nu veel vrolijke mensen en glitterjurkjes. Ach…dat heeft ook wel weer iets.

Het was windstil. Perfecte omstandigheden voor de vaste hengel. Af en toe werden de vissers geplaagd door een extra moeilijkheidsfactor zoals defecte motorbootjes, vissende en zwemmende kinderen. Er werd vooral kleine vis gevangen. Kolblei, voorn, ruisvoorn en een incidentele alver. De brasem van 51,5 cm van Siem Vos bracht hem de overwinning en tevens de prijs voor de grootste vis. Ook Wil Bakker wist een brasem te vangen van 48 cm. De prijsuitreiking, opgeleukt met een drankje en  gehaktbal, was weer  in Jorwerd. Volgend jaar doen we het weer……. Maar dan in een ander weekend dan het dorpsfeest.

 

Uitslag:

 

Naam Steknr. Gewicht Gr. vis Rangorde
Siem Vos 6 4510 51,5 1
Albert Abbink 2 3410   2
Ruud de Boer 2 2740   3
Wil Bakker 7 2450   4
Tony Landskroon 5 2330   5
Rob den Boer 3 1680   6
Simon Talman 4 1580   7
         
         

 

 

Nieuwsoverzicht