Zomerviskaravaan 2024

Vandaag, donderdag 29 augustus, organiseerde Hengelsport vereniging De Deinende Dobber voor het vierde jaar op rij de Zomervis karavaan. Dit jaar deed de karavaan Dronrijp aan en bijna 70 kinderen hadden zich voor deze dag aangemeld.

Om 8.00 uur verzamelden de vrijwilligers zich aan de waterkant op de Ljouwertertrekwei in Dronrijp om alle voorbereidingen te treffen. We weergoden waren ons goed gezind want onder perfecte omstandigheden konden we aan deze dag starten. Om 9.00 uur melden de eerste jonge vissers zich al maar die moesten nog even geduld hebben want de karavaan begon pas om 9.30 uur.

 

Vanaf 9.30 uur stroomden de deelnemers binnen bij de aanmeldbalie. Eenmaal ingeschreven werden ze verdeeld over de begeleiders en vetrokken de groepen naar de waterkant of werd er eerst uitgebreid uitleg gegeven over hoe er onthaakt moest worden, hoe er een tuigje gemaakt moest worden of hoe je je dobber goed uitpeild.

 

Nadat alle voorbereidende informatie verteld was kon dan eindelijk de dobber met haak te water gelaten worden. Al snel werden de eerste voorns en dikke brasems gevangen. Een prachtig gezicht om 70 kinderen aan de waterkant te zien die geconcentreerd naar hun dobber aan het kijken waren.

 

Om 12.00 uur was het tijd voor een welverdiend ijsje en de organisatie kon even op adem komen met een welverdiende lunch. Beide uitstekend verzorgd door De Ijstuin in Dronrijp.

 

Na de lunch vertrok iedereen naar de waterkant of werden er vissen gedrild bij de visdrilmaster. Waarbij sommigen dachten dat ze een monster aan de lijn hadden terwijl het maar een kleine vis was.

 

Om 14.30 uur kwam er een einde aan deze zeer geslaagde visdag. Langs deze weg willen we alle ouders, pakes en beppes en andere hulp die we gehad hebben deze dag ontzettend bedanken! Tevens bedanken we ook Hengelsport winkel De Fuik voor het beschikbaar stellen van het lokvoer en de maden.

 

 

Nieuwsoverzicht